martie, 2019

07marallday Bugetul propus – grav pentru stat

Descriere

Bugetul propus – grav pentru stat

”E un semnal în plus că această guvernare nu e capabilă să-şi asume responsabilităţile. Nu blocăm doar administraţia publică şi doar proiectele de investiţii publice, dar accelerăm şi creştem neîncrederea investitorilor. Sunt investitori care îşi fac bugetele lor în funcţie de bugetul de stat, pentru că pot să aibă anumite contracte sau pentru că trebuie să plătească anumite taxe şi impozite. Mai e şi Ordonanţa 114, care ştiţi ce probleme a creat’, a afirmat Dacian Cioloş.

Sursa: Agerpres

Brexitul îi afectează pe români

„Este clar că România riscă să piardă, pentru că investiţiile britanice în România vor fi şi văd că sunt din ce în ce mai mari, ele trebuie să continue şi din acest punct de vedere există un impact bugetar care a fost calculat de către experţi din România. Vorbim de un potenţial impact care poate să meargă până la 2% din PIB, dacă nu se găsesc soluţii în acest sens. Vorbim şi de impact direct şi de impact indirect”, a declarat Negrescu, fost ministru delegat pentru Afaceri Europene.

Sursa: Agepres

OUG 114 disputată de mediul de afaceri

„Am constatat însă, ca şi dumneavoastră, că această ordonanţă produce o serie de efecte secundare care trebuie corectate. Vestea bună pe care vreau să v-o dau – lucrăm în aceste zile foarte intens, am avut consultări pe diverse domenii, cu mediul bancar, cu companiile din energie, cu cele din telecomunicaţii, cu cele din asigurări, ca să vedem care sunt corecturile pe care trebuie să le facem”, a susţinut preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu.

Sursa: Agerpres

Stabilite și predictibilitate – o necesitate

Progresele înregistrate de societatea românească „riscă să fie anulate prin lipsa de predictibilitate şi transparenţă a măsurilor fiscale promovate intempestiv şi în contradicţie” cu realităţile economiei de piaţă. României îi lipseşte o viziune „clară, inteligentă şi pe termen lung” asupra dezvoltării antreprenoriale, cu modele de creştere economică sănătoasă, a fost mesajul preşedintelui Klaus Iohannis, transmis joi de consilierul prezidenţial Cosmin Marinescu.

Sursa: Agepres

ENERGIE

Posibil infrigement din cauza plafonarii pretului la gaze

Comisia Europeană atenționează România că sistemul prețurilor angro reglementate nou introduse pe piața gazelor este contrar cerințelor juridice ale UE și nu este adecvat pentru atingerea în mod sustenabil a obiectivului de a proteja consumatorii casnici împotriva creșterilor excesive de preț.

Sursa: Profit

Data

All Day (Joi)

Locatie

Bucharest

© Copyright - FPPG
X