aprilie, 2019

15apralldayMotiune simpla impotriva Ministrului Energiei

Descriere

Motiune simpla impotriva Ministrului Energiei

Ministrul Energiei, Anton Anton, a afirmat în plenul Camerei Deputaţilor, că nu a blocat niciun fel de investiţii în domeniu şi că nu înţelege de ce e acuzat că „luăm gaze de la ruşi”, în condiţiile în care şi „până acum am luat gaze de la ruşi”. Ministrul Energiei a menţionat, totodată, că România are o strategie energetică naţională, iar prin intermediul OUG 114 s-a dorit limitarea creşterilor de preţuri la energie pentru o perioadă de trei ani.

Sursa: Economica

BSOG continua explorarile la Marea Negra

Black Sea Oil & Gas SRL (BSOG) și partenerii săi au primit undă verde din partea Agenției Națională pentru Resurse Minerale (ANRM) în vederea săpării a cinci sonde de producție și a realizării unui ansamblu submarin de producție. “Deși ne-am angajat să dezvoltăm proiectul MGD, vom realiza, în paralel, demersuri pentru restabilirea tuturor drepturile noastre în ceea ce privește dispozițiile fiscale, comercializarea gazelor și alte aspecte de reglementare care, împreună, subminează viabilitatea dezvoltării proiectelor de gaze naturale din Marea Neagră. Așteptăm cu nerăbdare să purtăm un dialog constructiv cu autoritățile competente în vederea soluționarii acestor probleme, dar nu excludem posibilitatea de a urma o acțiune juridică în cazul în care calea dialogului nu va avea un rezultat pozitiv”,

Sursa: Profit

OMV Petrom a pus în funcțiune, la rafinăria Petrobrazi, noua unitate de policombustibili, care permite conversia GPL și a benzinei ușoare de joasă calitate în produse petroliere cu valoare adăugată ridicată – benzină și motorină –, investiție de aproximativ 65 milioane euro.sa: Profit

Asigurarile date de MFP cu privire la sustenabilitatea economiei

Eugen Teodorovici a menţionat: „Suntem o ţară sigură pentru investitori, cu o economie sustenabilă, cu potenţial de creştere. De asemenea, România înregistrează progrese în ceea ce priveşte stabilitatea cadrului instituţional şi în consolidarea bugetară, plasarea fermă a datoriei publice pe o traiectorie descendentă, precum şi în consolidarea cadrului de guvernanţă”.

Sursa: Bursa

PNDL Continua

Programul National de Dezvoltare Local va continua si in faza 3. Primarii ştiu că vor avea şi instrumentul Fondului de Dezvoltare şi Investiţii la îndemână pentru a-şi finanţa proiectele de investiţii”, a declarant Suciu.

Sursa: Agerpres

Codul administrativ poate fi adoptat de urgenta

MDR a reiterat că va propune Guvernului să îşi asume proiectul Codului administrativ, menţionând că îşi doreşte ca acesta să păstreze 95% din prevederi, inclusiv cele referitoare la indemnizaţiile primarilor. Ministrul Suciu propune ca acest Cod administrativ să fie asumat de Guvern prin ordonanţă sau prin orice altă metodă la nivelul Guvernului.

Sursa: Agerpres

USR propune reformarea CCR

Potrivit proiectului USR de reformă, numărul judecătorilor constituționali ar urma să crească de la 9 la 12, jumătate urmând a fi numiți prin vot de magistrați; candidatul la funcția de judecător să nu fi fost membru al unui partid în ultimii 9 ani și să aibă o vechime minimă de 25 de ani în profesia juridică. O altă prevedere importantă a proiectul USR este eliminarea competenței CCR de a soluționa conflicte juridice de natură constituțională.

Sursa: G4media

Posibile remaniere pe agende CEX PSD

E vorba, pe de o parte, de Rovana Plumb și Natalia Intotero, care vor candida la europarlamentare, iar Liviu Dragnea le-a cerut acestora în repetate rânduri să părăsească Executivul înainte de campania electorală. Pe langa acetea, vizat este si Tudore Toader.

Sursa: G4media

Data

All Day (Luni)

Locatie

Bucharest

© Copyright - FPPG
X