aprilie, 2018

12apralldayORDONANȚĂ DE URGENȚĂ / HOTĂRÂRE

Descriere

  • ORDONANȚĂ DE URGENȚĂ pentru modificarea și completarea Ordonanței Guvernului nr. 22/2007 privind organizarea și funcționarea Comisiei Naționale de Prognoză) 
  • HOTĂRÂRE pentru modificarea Hotărârii Guvernului nr. 957/2005 privind organizarea şi funcţionarea Institutului Naţional de Statistică 

 

Declarația Prim-Ministrului 

„Ministerul Finanțelor Publice ne va prezenta o notă de informare privind stadiul simplificării în domeniul achizițiilor publice, o altă prioritate a Guvernului pentru perioada următoare. Se lucrează la realizarea unui pachet normativ de simplificare și eficientizare a achizițiilor publice, iar domnul ministru Eugen Teodorovici a discutat, săptămâna aceasta, cu oficialii de la Bruxelles, pentru a alinia aceste modificări cu directivele europene în vigoare. Consider că este un pas înainte, un pas așteptat atât de investitori, cât și de autoritățile locale.  
Nu în ultimul rând, astăzi aprobăm ordonanța de urgență care întărește rolul Comisiei Naționale de Prognoză, transformând-o în Comisia Națională de Strategii și Prognoză, ca urmare a preluării atribuțiilor în ceea ce privește politicile publice, monitorizarea investițiilor majore în economie, precum și implementarea şi urmărirea ducerii la bun sfârșit a ajutoarelor de stat și a parteneriatelor public-privat. Pentru că am vorbit de parteneriat public-privat, tot până la sfârșitul trimestrului II, ne propunem ca și această lege să o modificăm și să o punem în vigoare. Consider că atât Legea achizițiilor publice, cât și Legea parteneriatului privat, cât şi Casa de Comerț a României arată deschiderea Guvernului pentru investiții și considerăm că perioada următoare trebuie să fie perioada investițiilor pentru România. ” 

Data

All Day (Joi)

© Copyright - FPPG
X