gaz de romania - fppg

Campania Gaz de România

  • România produce în prezent în jur de 11 miliarde de metri cub pe an de gaze naturale, fie din zăcăminte de gaze naturale, fie din zăcăminte asociate (gaze naturale și țiței).
  • La acest nivel, datele Eurostat arată că România este al treilea cel mai mare producător de gaze naturale din Uniunea Europeană, producând aproape 9% din toate gazele naturale din UE. În acest clasament, România este depășită doar de către Marea Britanie (cu 33% din producția UE de gaze) și Olanda (cu 50% din producția UE de gaze).
  • Aceleași date Eurostat arată că sectorul de explorare și producție din România angajează în mod direct aproximativ 24.000 de persoane, cel mai mare număr din Uniunea Europeană și aproape o treime din toți angajații din sector din UE. Aceste locuri de muncă în producția de țiței și gaze sunt de multe ori înalt calificate.
  • Producția autohtonă de gaze naturale contribuie puternic la securitatea energetică a României. În 2015, România avea a treia cea mai mică dependență energetică din Uniunea Europeană, conform datelor Comisiei Europene.
  • Investițiile în producția de gaze naturale au un impact puternic în economia României, prin locurile de muncă susținute, prin contribuțiile la bugetul de stat, prin crearea de oportunități de afaceri pentru alte industrii și servicii.
  • Cu rezerve încă semnificative (cele mai mari din Europa Centrală și de Est și locul al treilea în Uniunea Europeană), România are un potențial important în păstrarea și dezvoltarea producției de gaze naturale.

Află mai multe despre cum anume putem valorifica gazul din România și alătură-te comunității Gaz de România.   

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *