aprilie, 2019

10apralldayNoua centrala Romgaz de la Oradea

Descriere

Noua centrala Romgaz de la Oradea

În cadrul Romgaz a fost constituit un „grup de lucru însărcinat cu întocmirea unui raport de oportunitate pentru realizarea în comun cu Termoficare Oradea SA a unei investiții într-o unitate de cogenerare de înaltă eficiență. Romgaz vizeaza la o asociere cu operatorul sistemului centralizat de producție, transport și distribuție a energiei termice din municipiu, controlat de primărie.

Sursa: Profit

Cerinte pentru directoratul Hidroelectrica: expunere sindicală și politică

Surrsa: Profit

Plafonarea prețului pentru populație va pune presiune pe importuri și va scumpi gazele consumatorilor industriali

OMV Petrom și-a redus producția de gaze cu aproximativ 8% sau 7 mii barili echivalent petrol (bep) pe zi în primul trimestru al acestui an comparativ cu perioada similară a anului trecut, după ce în 2018 a înregistrat o scădere a producției de aproximativ 7%. Dacă tendința va continua, consumatorii industriali vor fi cei nevoiți să achite un preț mai mare pentru gaze, în urma apelării la importuri menite a compensa scăderea producției interne. Populația și centralele menite a asigura încălzirea populației vor beneficia în schimb de gaz din producție internă la prețul plafonat de 68 de lei/MWh.

Sursa: Profit

Scadere pentru productia de hidrocarburi

În primele trei luni ale acestui an, producţia de hidrocarburi a OMV a crescut până la 474.000 barili echivalent petrol pe zi, de la 447.000 barili echivalent petrol pe zi în trimestrul patru al anului trecut, însă contribuţia OMV Petrom a scăzut până la 153.000 de barili echivalent petrol pe zi, de la 156.000 de barili echivalent petrol pe zi.

Sursa: Focus energetic

INS indica o revizuire pozitiva a cresterii trimestirale si a PIB din 2018

Datele recente ale Institutului Naţional de Statistică arată o revizuire pozitivă a creşterii economice trimestriale şi a Produsului Intern Brut din 2018, comparativ cu prima evaluare. Astfel, în trimestrul IV al anului trecut, faţă de trimestrul precedent, creşterea reală a Produsului Intern Brut a fost de 0,9% comparativ cu 0,7% la prima evaluare. De asemenea, Institutul Naţional de Statistică a revizuit şi valoarea Produsului Intern Brut pentru anul 2018 în creştere cu 10,2% faţă de anul 2017. Anul trecut am adăugat la Produsul Intern Brut 87,5 miliarde lei, faţă de 52,5 miliarde lei în anul 2016. Creşterea reală a Produsului Intern Brut se menţine la 4,1%.

Sursa: Agerpres

Şeful Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală a fost schimbat din funcţie

În locul lui Virgil Pîrvulescu a fost numit Daniel-Mihai Tudor, care a mai deţinut această funcţie când prim-ministru era Mihai Tudose.

Sursa: News

Data

All Day (Miercuri)

Locatie

Bucharest

© Copyright - FPPG
X