aprilie, 2019

11apralldayIon Niculae nu se declara beneficiarul pretului plafonat la gaze

Descriere

Ion Niculae nu se declara beneficiarul pretului plafonat la gaze

În opinia sa, nici dacă ar fi trecut în varianta inițială, repornirea combinatelor petrochimice pe care le deține, majoritatea în insolvență, nu ar fi fost posibilă. De aceea o solutia, potrivit lui Niculae, este gaseasca intelegere in afara (prin noile conducte de transport, cum este cea din Sud și care sperăm să includă și Bulgaria și România, prin care vor veni gazele din Marea Caspică).

Sursa: Profit

Consumul tinde să crească, dar producţia de energie pe carbune scade

Producţia de energie electrică pe bază de cărbune scade, inclusiv în perioada de iarnă, ceea ce ridică nişte semne de întrebare asupra acestei siguranţe a SEN, amplificate mai ales în iarna care a trecut, când, pe fondul producţiei insuficiente raporate chiar şi la un consum relativ redus (n-a fost trecută prea des bariera de 10.000 MW), şi a preţurilor mari, România a importat masiv energie electrică.

Sursa: Economica

Stocurile obligatorii de gaze pentru iarnă sunt cu 10% mai mari decât cele din 2018

Companiile care trebuie să stocheze cel mai mult sunt cei doi mari furnizori, Engie şi E.On. Engie are o obligaţie de 6,75 milioane, iar E.On de 5,6 milioane. Urmează cei doi mari producători, Romgaz, cu 4,2 milioane MWh, şi Petrom, cu circa 3,6 milioane.

Sursa:  Economica

Tensiuni in USR cauzate de lipsa transparentei conducerii partidului

Elek Levente reclamă că ordinea de zi și documentele sunt prezentate cu foarte puțin timp înainte de ședința conducerii, iar „subiectele neconvenabile sunt deliberat puse pe ultimele locuri pentru a fi amânate la nesfârșit”. Protestez pentru că președintele Dan Barna, cu care am încercat să discut de două ori despre această situație, tolerează și prin lipsa de reacție, chiar încurajează modul necolegial în care sunt tratați membrii BN neafiliați la grupul majoritar. Subiect de nemultumire pentru Levente il constituie si angajarile din cadrul SG

Sursa: Hotnews

Iohannis anunta ca toate partidele consultate sunt in favoarea referendumului

Preşedintele Partidului Mişcarea Populară, Eugen Tomac, a anunţat joi că în cadrul consultărilor de la Palatul Cotroceni delegaţia PMP i-a propus preşedintelui Klaus Iohannis ca la referendum să existe şi o întrebare care să vizeze fie reducerea numărului de parlamentari, fie eliminarea pensiilor speciale, fie revenirea la alegerea primarului în două tururi. Președintele UDMR Kelemen Hunor a declarat în urma consultărilor cu președintele Klaus Iohannis că partidul său susține eliminarea ordonanțelor de urgență din legiferearea Guvernului, cu excepția situațiilor de criză, catastrofă sau război.

Sursa: Hotnews

Eugen Tomac considera populismul ca fiind principalul inamic al UE

Credem că cea mai mare ameninţare pentru proiectul european la ora actuală este populismul. Avem un efect concret, Brexit, este rezultatul unor decizii iresponsabile cu conotaţii populiste evidente.(…) Eu cred că a fi patriot român în primul rând înseamnă să fii un pro-european convins, nu poţi să minţi cetăţenii spunând că la Bruxelles există oameni politici care vor răul României. Trebuie să recunoaştem un lucru esenţial, Europa ne-a crescut pe noi, români, avem un nivel de prosperitate fără precedent de când am intrat în UE

Sursa: Agerpres

Victor Ponta avertizeaza asupra pericolului cauzat de neincrederea in UE

Preşedintele Pro România, Victor Ponta, spune că este „prima dată când există într-adevăr un pericol real  pentru încrederea şi convingerea majoritară a românilor că drumul european este cel corect” . Fostul premier îşi exprimă convingerea că „aderarea la Uniunea Europeană este cea mai mare realizare a noastră ca ţară, după 1989”.

Sursa: Agerpres

Tăriceanu, despre alegerile prezidențiale: Sunt pregătit să îmi asum candidatura

Sursa: Hotnews

Data

All Day (Joi)

Locatie

Bucharest

© Copyright - FPPG
X