martie, 2019

18maralldayOUG 114 modificata curand

Descriere

OUG 114 modificata curand

Modificările aduse OUG 114 ar putea fi agreate până vineri, pentru că, dacă vrem ca săptămâna viitoare să avem ordonanţa modificată, înseamnă şi câteva avize, de la dialog social, avizul Consiliului Economic şi Social, automat sunt premergătoare aprobării în Guvern. (…) Am spus cu toţii că până la final de martie se va modifica această ordonanţă şi repet: nu văd din punctul meu de vedere un impediment ca până atunci să nu fie adoptată de Guvern”

Sursa: G4media

Rectificare pe ascuns a OUG 114

Guvernul a anulat o prevedere din OUG 114, care a blocat licitațiile cu fonduri europene, dar modificând un alt act normativExecutivul a eliminat o prevedere care a dus la blocarea licitațiilor cu fonduri europene după ce, prin OUG 114, mutase controlul înainte de publicare („ex ante”) al licitațiilor cu finanțare europeană de la Agenția Națională de Achiziții Publice (ANAP), la autoritățile de management ale programelor operaționale (AM-uri).

Sursa: G4media

Calin Popescu Tariceanu: Eliminarea taxei de 2% pentru socitatile care folosesc combustibil fosil

Potrivit Presedintelui Senatului, taxa este greu de suportat pentru societăţile care activează în domeniul energiei, bazate pe combustibil fosil, pe cărbune, şi creează un fel de discriminare nejustificată între societăţile producătoare care au obligaţia să plătească această taxa şi societăţile de distribuţie din energie care nu o plătesc. Va trebui să găsim o anumită ajustare, modificare, care să facă această taxă să afecteze pe toată lumea în acelaşi fel””Poziţia comună am exprimat-o şi eu şi Liviu Dragnea, principiile pe care este construită ordonanţa rămân în continuare valabile. Intenţia noastră a fost şi rămâne de a plafona preţul la gazele naturale pentru consumatorii casnici şi cei defavorizaţi, taxa pe activele bancare va rămâne în continuare să funcţioneze, dar ea nu va fi legată de ROBOR. (…) Va exista, de asemenea, un stimulent pentru bănci în aşa fel încât ele să scadă dobânzile şi să crească nivelul de creditare.”

Sursa: G4media

Data

All Day (Luni)

Locatie

Bucharest

© Copyright - FPPG
X