martie, 2019

19maralldayNuclearelectrica a încheiat un memorandum cu o companie americană pentru posibila construcție a unui mini-reactor în România

Descriere

Nuclearelectrica a încheiat un memorandum cu o companie americană pentru posibila construcție a unui mini-reactor în România

Scopul înțelegerii este pentru a evalua posibila dezvoltare, licențiere și construcție în România a unui mini-reactor modular realizat cu tehnologia americană. Anunțul privind înțelegerea cu compania americană vine în contextul discuțiilor îndelungate dintre guvernul României și companii chineze din domeniul energiei. Aceste discuții nu s-au finalizat însă cu un acord concret.

Sursa: G4media

OMV Petrom discută majorarea capitalului cu terenurile statului

Curtea de Conturi a atras atenția, de-a lungul anilor, în mai multe rânduri companiilor unde statul este acționar, inclusiv OMV Petrom, precum și instituțiilor care exercită calitatea de acționar al statului la aceste societăți că au omis să îndeplinească obligația legală de majorare în natură a capitalului companiilor cu valoarea terenurilor pentru care statul a obținut titluri de proprietate. În total, până la data de 31 decembrie 2018, OMV Petrom a primit un număr de 1.143 de notificări de restituire, din care: • 16 notificări au fost admise și clădirile au fost restituite și o notificare a fost emisă cu propunerea de acordare de despăgubiri în temeiul Legii speciale nr. 165/2013; • 1.092 de notificări au fost respinse din cauza neconformării cu prevederile Legii nr. 10/2001; • 31 de notificări au fost redirecționate către alte instituții; • 3 notificări (3 dosare deschise pe bază de notificări) sunt în curs de analiză.

Sursa: Profit

Klaus Iohannis regreta ca nu ar eun Guvern cu care sa poate lucra

Şeful statului a subliniat că, în prezent, nu se colaborează foarte eficient cu Guvernul pe proiecte mari. Presedintele recunoaste ca Guvernul Ciolos, desi atipic, s-a descurcat bine.

Sursa: Agerpres

Data

All Day (Marti)

Locatie

Bucharest

© Copyright - FPPG
X