martie, 2019

20maralldayPremierul va trebui să răspundă în fața Parlamentului asupra modifcările din justiție

Descriere

Premierul va trebui să răspundă în fața Parlamentului asupra modifcările din justiție

Liberalii doresc din nou explicaţii în Parlament de la premierul Viorica Dăncilă pe acest subiect. Raluca Turcan a precizat că prim-ministrul trebuie ”să spună de ce acest Guvern merge mai departe cu apărarea corupţilor, cu protejarea vinovaţilor, cu umilirea persoanelor cinstite”.

Sursa. G4Media

Justitie – Recomandari MCV

Implementarea de către România a recomandărilor din raportul MCV a fost accelerată, a declarat miercuri un purtător de cuvânt al Comisiei Europene la finalul unei întâlniri pe care premierul Viorica Dăncilă a aavut-o cu prim-vicepreședintele Comisiei, Frans Timmermans. Ultimul raport MCV privind Justiția și lupta anticorupție din România, făcut public pe 13 noiembrie 2018 de Comisia Europeană, este cea mai dură și nefavorabilă evaluare a țării noastre de la intrarea în Uniunea Europeană. Executivul comunitar critică fără menajamente acțiunile în forță ale coaliției PSD-ALDE împotriva independenței Justiției și a luptei anticorupție, motiv pentru care a impus României opt recomandări suplimentare față de cele trimise in 2017

Sursa: G4media

Critici din partea MJ pentru FSDI

Victor Ponta informeaza ca documentul de la Ministerul Justiției arată că nu sunt întrunite condițiile cerute de lege pentru emiterea unei ordonanțe de urgență: ”condiția urgenței apare în mod evident ca neîndeplinită”. De asemenea, documentul arată că proiectul de OUG modifică o altă OUG 100/2018) la doar patru luni de la adoptare și în timp ce Parlamentul dezbate legea de aprobare a vechii OUG, fapt ”de natură să încalce principiul securității raporturilor juridice”.

Sursa: G4media

PSD vrea ca profesorii universitari să facă parte din conducerea mamutului FSDI

Profesorii universitari cu expertiză de minimum 5 ani în domeniul financiar-bancar vor putea face din conducerea Fondului Suveran de Dezvoltare și Investiții (FSDI), potrivit proiectului de hotărâre de guvern. Este o noutate față de versiunile precedente ale proiectului, când din conducere puteau face doar persoanele cu experiență profesională în domeniu. Modificarea vine pe fondul influenței pe care profesorul universitar Cristian Socol (ASE) o are la vârful PSD în privința politicilor economice.

Sursa: G4media

Aministia fiscala sustinuta de Teodorovici

Teodorovici a spus că OUG 114 va fi modificată, iar „taxa pe lăcomie” devine „stimulent pentru hărnicie”, pentru băncile care investesc în economie.„Vine amnistia fiscală pentru companiile publice și pentru cele private și această propunere va fi foarte bine primită de mediul de afaceri”. Ministrul Finanțelor a susținut că toate măsurile Guvernului sunt menite să sprijine mediul de afaceri din România.

Sursa:G4media

Data

All Day (Miercuri)

Locatie

Bucharest

© Copyright - FPPG
X