comunicat de presa 18 12 2018 - fppg

FPPG dezaprobă modul în care în care sunt defăimate companiile din energie și nu numai.

Federația Patronală Petrol și Gaze (FPPG) a urmărit cu multă atenție recentele declarații politice referitoare la mediul de afaceri din Romania și dezaprobă modul în care sunt defăimate companiile din energie, din sectorul bancar, din telecomunicații și din sectorul de retail. Insinuările referitoare la creșteri nefondate de prețuri și eludarea plății taxelor sunt extrem de grave, în contextul în care acestea contravin realitătii și generalizează.

Astfel de declaratii riscă să genereze o stare de ostilitate publică împotriva companiilor, inclusiv împotriva companiilor din sectorul energetic, un sector cu un rol strategic în garantarea siguranței energetice, dar și a securității naționale a României.

Industria pe care o reprezentăm este printre principalii angajatori, printre principalii contributori la budet și printre principalii investitori în economia națională, având un rol determinant în poziționarea geostrategică a țării noastre.

Menționam că, în ultimii ani, am asistat la deteriorarea accentuată a cadrului de activitate pentru companiile energetice, prin creșterea fiscalității și prin modificări repetate ale legislatiei în domeniu.

Acest context este de natură sa pericliteze investițiile, cu efecte negative asupra producției de energie, asupra contribuțiilor la bugetul de stat și asupra locurilor de muncă.

Federația Patronală Petrol și Gaze își reafirmă disponibilitatea și deschiderea pentru colaborare, echilibru și dialog, astfel încât posibile efecte negative pentru România, să poată să fie evitate.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *