CONTRIBUȚIA INDUSTRIEI DE PETROL ȘI GAZE LA ECONOMIA ROMÂNEASCĂ

Ediția a II-a

Bine ați venit pe platforma dedicată studiului Contribuția industriei de petrol și gaze la economia românească, Ediția a 2-a,  ce are ca scop colectarea și interpretarea datelor relevante pentru sectorul de petrol și gaze din România, reflectând faptul că în cadrul sectorului energetic, industria de petrol și gaze rămâne un contribuitor important la creșterea PIB-ului României.

Realizarea celei de-a doua versiuni a analizei vine să reitereze importanța covârșitoare a acestui sector bazată pe argumente clare, cuantificând beneficiile economice de necontestat ale industriei, reieșite din coagularea datelor și indicatorilor obținuți din partea companiilor participante la studiu. Această industrie înseamnă mai mult decât preturile la pompă și factura de gaze naturale. Înseamnă și o contribuție la PIB, locuri de muncă, investiții și impozite semnificative plătite către bugetul de stat.

Această analiză va fi pregătită cu sprijinul financiar și administrativ al Federației Patronale a Petrolului și Gazelor (FPPG) și va reflecta evaluarea independentă a Consilium Policy Advisors Group (CPAG), sub coordonarea dlui Laurian Lungu – confondator CPAG.

Cine poate participa la acest studiu?

 • Companiile care au o activitate relevantă în sector care să acopere cel puțin 80% din cifra lor de afaceri
 • Companiile care sunt înregistrate cu următoarele coduri CAEN:
  • 610 – Extracția petrolului brut
  • 620 – Extracția gazelor naturale
  • 910 – Activități de servicii anexe extracției petrolului brut si gazelor naturale
  • 3523 – Comercializarea combustibililor gazoși, prin conducte
  • 4671 – Comerț cu ridicata al combustibililor solizi, lichizi și gazoși și al produselor derivate
  • 4730 – Comerț cu amănuntul al carburanților pentru autovehicule In magazine specializate

La nivelul federației vor fi transmise invitații individuale atât către companiile membre, cât și altor companii relevante din sector,alegerea acestora făcându-se în funcție de codul CAEN, pe baza datelor publice.

În vederea participării la studiul Contribuția industriei de petrol și gaze la economia românească, trebuie sa parcurgeti următorii pași:

1. Descărcați și citiți brief-ul de mai jos

2. Completați chestionarul.

Menționăm că informațiile furnizate vor fi folosite doar în scopul demarării studiului Contribuția industriei de petrol și gaze la economia românească.

Pentru eventuale întrebări sau neclarități cu privire la colectarea și interpretarea datelor, vă rugăm să vă adresați realizatorului analizei Contribuția industriei de petrol și gaze la economia românească, domnul Laurian Lungu – Consilium Policy Advisors Group (CPAG) – laurian.lungu@cpag.ro