political january february 2019 - fppg

COMUNICAT DE PRESĂ – 22 septembrie 2019

Federația Patronală Petrol și Gaze (FPPG) apreciază că noile revizuiri propuse de Ministerul Energiei pentru legea Offshore și legea Petrolului, în forma publicată în data de 20 septembrie a.c., contribuie la clarificarea și îmbunătățirea cadrului fiscal. Prin setul de amendamente nou introdus, autoritățile recunosc deopotrivă necesitatea asigurării stabilității și competitivității regimului fiscal aplicabil sectorului offshore.

“Rezervele naturale de gaze descoperite la Marea Neagră reprezintă nu doar o mare oportunitate de dezvoltare a României, ci și o reală necesitate pentru economia națională dar și pentru securitatea energetică a țării. Investițiile în offshore la Marea Neagră contribuie semnificativ la siguranța aprovizionării cu gaze pentru consumatorii industriali și casnici din România, dar înseamnă în același timp o sursă de venituri bugetare de netăgăduit, precum și o modalitate de generare de locuri de muncă în economia țării. Investitorii nu cer nici lucruri multe, nici complexe. Investitorii cer stabilitate fiscală, predictibilitate legislativă, liberalizarea pieței și asigurarea unui cadru competitiv și dezvoltarea infrastructurii naționale de gaze naturale.

FPPG salută faptul că autoritățile doresc modificarea legislației în favoarea dezvoltării proiectelor de investiții în petrol și gaze. Totodată, FPPG își afirmă în continuare deplina disponibilitate pentru dialogul cu autoritățile în vederea construirii unui cadru de reglementare cât mai eficient pentru dezvoltarea economică a României și cât mai favorabil derulării de investiții semnificative în sectorul energetic românesc”, susține Daniel Apostol, Director de Relații Externe FPPG

Reamintim de asemenea faptul că, dat fiind nivelul ridicat de risc în regiunea Mării Negre, România trebuie să acționeze pentru sporirea atractivității și a competitivității sale ca destinație a capitalului, a tehnologiei și a know-how-ului în sectorul offshore, ținând în permanență seamă de cele mai bune practici în domeniu la nivel mondial, precum și de tendințele internaționale și regionale.

Federația Patronală Petrol și Gaze (FPPG) este persoană juridică română de drept privat, fără scop patrimonial, neguvernamentală, autonomă, independentă faţă de autorităţile publice, fără caracter politic; este reprezentativă la nivelului sectorului de activitate ”Energie, Petrol și Gaze și Minerit Energetic”. FPPG a susținut constant principiile stabilității, predictibilității și competitivității cadrului legislativ aplicabil domeniului energetic din România, precum și responsabilitatea companiilor din sector în ceea ce privește siguranța, sănătatea și securitatea operațiunilor și a personalului. FPPG este membru fondator al Confederației Patronale Concordia, singura confederație patronală românească afiliată la IOE (International Organization of Employers).

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *