martie, 2019

11maralldayCaile de atac impotriva FSDI sustinute de PNL

Descriere

POLITICA

Caile de atac impotriva FSDI sustinute de PNL

Nu există niciun fel de precizare clară, ce tipuri de de investiții pot fi finanțate din fondurile obținute prin Fondului Suveran de Dezvoltare și Investiții, pentru că se lasă în arbitrariu și un subiectivism către aceia care vor conduce acest Fond  Suveran de Dezvoltare și Investiții, distribuirea resurselor către diferite investiții va fi profund subiectivă și nu va ține cont de nevoile reale de dezvoltare ale României”, a precizat Ludovic Orban (PNL). PNL va lupta prin toate armele posibile. În primul rând ne batem ca OUG care stabilește cadrul de înființare a fondurilor de investiții să fie respinsă la Camera Deputaților. În al doilea rând, în cazul în care Guvernul nu renunță la intenția sa de a emite HG, Partidul Național Liberal va  acorda asistență juridică gratuită tuturor cetățenilor români care vor ataca HG în contenciosul administrativ, cu obiectivul de a obține anularea HG care stă la baza funcționării Fondului Suveran de Dezvoltare și Investiții.

Sursa: G4media

Frans Timmermans apel la revenirea statului de drept

Frans Timmermans atage atenția asupra pericolului încălcării statului de drept: instituțiile sunt puse sub control, presa este îngrădită, democrația este interpretată după ideea că câștigătorul ia totul. Institutiile critică schimbările care ar spori controlul puterii executive asupra celei judiciare și uneori această sporire a ingerințelor este apărată cu argumentul că <<noi am câștigat alegerile>>.

Sursa: G4media

Dan Barna: PSD nu mai are majoritate parlamentara

Potrivit liderului USR,  această amânare a plenului ţine foarte mult de faptul că nu mai există o majoritate a PSD la Camera Deputaţilor. Din acest motiv, Camera Deputaţilor nu va avea şedinţă de vot final în această săptămână, astfel că votul asupra moţiunii simple pe Justiţie va fi amânat. Biroul permanent al Camerei Deputaţilor a modificat programul de lucru al deputaţilor, care, de obicei, prevedea o şedinţă de vot final miercuri, stabilind ca în zile următoare ca activitatea să fie în comisii.

Sursa: Bursa

Proiectul privind transparenţa în domeniul lobby-ului, adoptat tacit

Sursa: Bursa

ENERGIE

Consiliul General al Municipiului Bucureşti a votat pentru a doua oară înfiinţarea celor două noi companii municipale cu acţionar majoritar Primăria Municipiului Bucureşti care urmează să se ocupe de furnizarea de agent termic şi apă caldă către bucureşteni. Este vorba despre Compania Municipală Termoenergetică Bucureşti SA şi Compania Municipală Energetică Servicii Bucureşti SA

Sursa: G4 Media

Exporturile Gazprom în Austria au urcat cu o treime. OMV va importa suplimentar anual de la ruși un volum echivalent cu producția pe un trimestru a Petrom

 Sursa: Profit

Data

All Day (Luni)

Locatie

Bucharest

© Copyright - FPPG
X