România ar putea deveni cel mai important producător de gaze naturale din Europa fppg

România ar putea deveni cel mai important producător de gaze naturale din Europa

România ar putea deveni cel mai important producător de gaze naturale al Europei! Este concluzia din cea de-a doua zi de Transylvania Green Energy Forum, cel mai mare eveniment dedicat energiei verzi, desfăşurat la Cluj-Napoca.

În cadrul conferinţei organizate în parteneriat cu Federaţia Patronală Petrol şi Gaze, specialişti din domeniu, secretari de stat şi europarlamentari au discutat despre ţintele Europei, axate pe neutralitatea energetică, dar şi despre capacităţile ţării noastre de a se alătura în acest demers altor state.

Tranziţia la energia verde şi sustenabilă a devenit, de ceva timp, principala temă de discuţii în rândul specialiştilor din domeniu. Se întâmplă pentru că, până în anul 2050, Europa își propune să ajungă cât mai aproape de neutralitatea energetică.

Rolul ţării noastre este unul cu atât mai important cu cât rezervele pe care le avem ne permit să jucăm un rol important pe piaţa de energie de pe continent.

Energia nu poate să nu intre într-o astfel de etapă de schimbare. Este foarte important ca ceea ce facem să facem pe baze foarte bune, să construim durabil, durabil în adevăratul sens al cuvântului„, a spus Dumitru Chisăliță, preşedintele Asociaţiei Energia Inteligentă.

Solicitarea inițială de energie electrică pentru producția de hidrogen va fi neglijabilă, însă ea va crește pe măsură ce ne apropiem de anul 2030, odată cu introducerea pe scară largă a electrolizoarelor de capacitate mare.

Cu rezervele de gaz pe care le are, cu potențialele rezerve de gaze alternative, România poate să susțină aceste ambiții europene de reactualizare, dar să susțină și industrializarea„, a spus Florin Spătaru, consilier de stat. 

Dacă România va atinge obiectivul ambițios de a produce 10 milioane de tone de gaze naturale, în 2030, atunci țara noastră va acoperi 14% din consumul total de energie electrică al Uniunii Europene.

sursa: Antena 3 CNN

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *